Webinar της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το Υδατικό Ισοζύγιο

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 15:33

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στο πλαίσιο του προγραμματισμού της διοργάνωσε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 και από 11.00-14.00 WEBINAR με θέμα το Υδατικό Ισοζύγιο.

Η διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και ο περιορισμός του μη ανταποδοτικού νερού (non revenue water) είναι ένα ζήτημα που περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και απασχολεί και αναμένεται να απασχολήσει τις Δ.Ε.Υ.Α. πολύ περισσότερο με την ολοκλήρωση της αναθεώρησης της Οδηγίας για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Στελέχη από 40 Δ.Ε.Υ.Α., παρακολούθησαν το WEBINAR με τη θεματολογία του να περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1. Υπολογισμό του υδατικού ισοζυγίου κάθε ζώνης με την από «πάνω προς τα κάτω» (top - down) μέθοδο.
2. Ζωνοποίηση του δικτύου ύδρευσης

Στο webinar συμμετείχε και ο κ. Πάμπος Χαραλάμπους, εμπειρογνώμονας σε θέματα μη ανταποδοτικού νερού, ο οποίος παρουσίασε το υδατικό ισοζύγιο με την από «πάνω προς τα κάτω» (top - down) μέθοδο.
Στελέχη από τις Δ.Ε.Υ.Α. Λιβαδειάς, Σύρου, Πάτρας, Τρικάλων και Κοζάνης παρουσίασαν τις περιπτώσεις τους και ανέλυσαν μία ζώνη που παρακολουθούν και εστίασαν ιδιαίτερα:
• στον τρόπο/μέθοδο υλοποίησης κάθε βήματος,
• στα εργαλεία (λογισμικό, υλικά) που χρησιμοποιήθηκαν, και
• στα προβλήματα που συνάντησαν και στους τρόπους αντιμετώπισής τους
Στόχος του WEBINAR ήταν, αξιοποιώντας την εμπειρία των στελεχών των Δ.Ε.Υ.Α. που ήδη εφαρμόζουν το Υδατικό Ισοζύγιο, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να απαντηθούν απορίες/προβληματισμοί σχετικά με την εφαρμογή του Υδατικού Ισοζυγίου ώστε όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. να ενεργοποιηθούν και να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν τη μέθοδο του Υδατικού Ισοζυγίου, που αποτελεί τον πλέον ορθολογικό τρόπο για την αποτελεσματική διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και τον περιορισμό του μη ανταποδοτικού νερού.
Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. προγραμματίζει νέο webinar για τον Σεπτέμβριο στο οποίο θα γίνει παρουσίαση περιπτώσεων Δ.Ε.Υ.Α. που εφαρμόζουν το υδατικό ισοζύγιο με τη χρήση της μεθόδου bottom-up (από κάτω προς τα πάνω).

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store