Δελτίο Τύπου για την 31η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Αθήνα, 12/11/2021)

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 10:10

H 31η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) πραγματοποιείται στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με ώρα έναρξης 9.30. H Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί υβριδικά και με την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στην οποία έχει προσκληθεί η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και η πολιτική ηγεσία της Ε.ΥΔ.Α.Π. και της Ε.Υ.Α.Θ., θα πάρουν μέρος δια ζώσης οι εκπρόσωποι από 50 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας, ενώ Δήμαρχοι, Πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων θα παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση διαδικτυακά.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα, οι οποίες παρά την υγειονομική κρίση διευρύνθηκαν προς όφελος των Δ.Ε.Υ.Α., αλλά και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα. Ακόμα, ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί στα κυριότερα προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. σήμερα που είναι το υψηλό ενεργειακό κόστος και η υποστελέχωση των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί στην αύξηση του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. λόγω των πρόσφατων ανατιμήσεων του ρεύματος και στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία ώστε να μπορέσουν οι Δ.Ε.Υ.Α. να απορροφήσουν τις αυξήσεις της ενέργειας και να μην μετακυλίσουν την αύξηση στους πολίτες. Έμφαση θα δώσει και στο αίτημα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. να μειωθεί ο Φ.Π.Α. στο νερό από το 13% στο 6% για να ελαφρυνθούν οικονομικά οι πολίτες. Επίσης, θα αναφερθεί και στην ανάγκη να ενισχυθούν οι Δ.Ε.Υ.Α. με προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού αορίστου χρόνου, καθώς στην συμμετοχή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στη διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027. Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το επόμενο διάστημα δίνοντας έμφαση στις προοπτικές των Δ.Ε.Υ.Α. και συνδέοντάς τις με τις σύγχρονες προκλήσεις του τομέα όπως είναι η κλιματική κρίση, η ψηφιακή οικονομία και η κυκλική οικονομία.

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που εκπροσωπεί 125 Δ.Ε.Υ.Α. που παρέχουν υπηρεσίες και αποχέτευσης στον μισό πληθυσμό της χώρας μας είναι θεσμικός συνομιλητής της Πολιτείας σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store