Διαδικτυακή Ημερίδα με πρωτοβουλία της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (17.2.2022)

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 09:40

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία διαδικτυακή ημερίδα με πρωτοβουλία της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Στην ημερίδα συμμετείχαν 90 εκπρόσωποι από 60 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας. Η ημερίδα επικεντρώθηκε στα θέματα της διαχείρισης του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. και της βελτίωσης της είσπραξης των εσόδων των επιχειρήσεων που είναι δύο ζητήματα που απασχολούν έντονα σήμερα τις Δ.Ε.Υ.Α. δεδομένης της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο φλέγον θέμα της αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας που διπλασιάζει ή ακόμα και τριπλασιάζει την οικονομική επιβάρυνση των Δ.Ε.Υ.Α. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. επιμένει στον θεσμικό διάλογο με την Πολιτεία και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Δ.Ε.Υ.Α. για συνάντηση που είχε στις 16/2 με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στον οποίο έθεσε επιτακτικά το ενεργειακό πρόβλημα των Δ.Ε.Υ.Α. διεκδικώντας την επίλυσή του.
Στο ενεργειακό πρόβλημα των Δ.Ε.Υ.Α. αναφέρθηκε και η Όλγα Κοτσελίδου, Γεν. Δ/ντρια της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που συντόνισε την ημερίδα. Η κ. Κοτσελίδου περιέγραψε τον οδικό χάρτη των ενεργειών και πρωτοβουλιών του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. μέχρι την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου.
Στο θέμα της διαχείρισης του ενεργειακού κόστους από τις Δ.Ε.Υ.Α. και των Ενεργειακών Κοινοτήτων αναφέρθηκε ο Γεν. Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Μινώα- Πεδιάδας Αντώνης Κοζυράκης, παρουσιάζοντας μία Ενεργειακή Κοινότητα ευρείας βάσης που λειτουργεί στην Αν. Κρήτη και στην οποία συμμετέχει η Δ.Ε.Υ.Α. Μινώα-Πεδιάδας, ενώ ο Σαράντος Δαφέρμος, Γεν. Δ/ντής της Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας-Χορτάτη μίλησε για τις δυσλειτουργίες κατά τη διαδικασία είσπραξης των εσόδων των Δ.Ε.Υ.Α. παρουσιάζοντας την πρακτική της Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας - Χορτάτη. Τέλος, ο Νίκος Σαφαρίκας, Γεν. Δ/ντής της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών παρουσίασε τις αρχές της πιστωτικής πολιτικής των Δ.Ε.Υ.Α. μεταφέροντας την ευρωπαϊκή εμπειρία και πρακτική και προτείνοντας την εκπόνηση Κανονισμών Πιστωτικής Πολιτικής για την οργάνωση και βελτίωση της εισπραξιμότητας των Δ.Ε.Υ.Α. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store