Συνάντηση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με τον βουλευτή Β' Αθηνών του Κ.Κ.Ε. Χρήστο Κατσώτη και Ηρακλείου Μανώλη Συντυχάκη (16/3/2022)

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 08:28

Με τους βουλευτές Β' Αθηνών του Κ.Κ.Ε. Χρήστο Κατσώτη και Ηρακλείου Μανώλη Συντυχάκη συναντήθηκαν την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης και Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. να ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δ.Ε.Υ.Α. από τις υπέρογκες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της μεγάλης αύξησης του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. που δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο και απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Επίσης, ανέπτυξαν τις δίκαιες και βιώσιμες προτάσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. και ιδίως την ανάγκη για μεγαλύτερη επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής ώστε να καλυφθεί το πρόσθετο κόστος και να αποφευχθεί η αύξηση της τιμής του νερού που δεν επιθυμούν οι Δ.Ε.Υ.Α., αφού είναι κοινωφελείς επιχειρήσεις.
Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αναφέρθηκε και στην σταθερή άποψη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. υπέρ της δημόσιας και δημοτικής διαχείρισης του νερού.
Ο κ. Κατσώτης δεσμεύθηκε ότι το Κ.Κ.Ε. θα αναδείξει το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. με ερώτηση στη Βουλή με στόχο την επίλυσή του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μετακυλισθεί το ενεργειακό κόστος στους καταναλωτές.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store