Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Πνευματικό Κέντρο Σίνδου, 14/10/2022)

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 12:43

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στο Πνευματικό Κέντρο Σίνδου μετά από πρόσκληση και με την οργανωτική φροντίδα της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δέλτα. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. Σπύρος Σταματάκης, ενώ τα χαρακτηριστικά, το έργο και τις δραστηριότητες της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. παρουσίασε ο Οικονομικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. Αθανάσιος Παπαοικονόμου.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής δόθηκε έμφαση στο ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. το οποίο τον τελευταίο χρόνο και λόγω των μεγάλων αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος δεν είναι διαχειρίσιμο και απειλεί τη βιωσιμότητα των Δ.Ε.Υ.Α.
Η Γενική Δ/ντρια της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Όλγα Κοτσελίδου, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στα συναρμόδια Υπουργεία για την οικονομική ενίσχυση των Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να αντιμετωπίσουν το υπέρογκο ενεργειακό τους κόστος, αλλά και την προώθηση της "πράσινης" μετάβασης των Δ.Ε.Υ.Α. για την οποία, ωστόσο, απαιτείται χρόνος, "χώρος" στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις.
Ο Λευτέρης Σφυρής, υπεύθυνος του Πληροφοριακού Συστήματος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη της Επιτροπής για τις ενέργειες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Δ.Ε.Υ.Α. Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές χρηματοδότησης των Δ.Ε.Υ.Α. από τα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας Προγραμματικής Περιόδου (2021-2027), και άλλα θέματα που συνδέονται με την λειτουργία των Δ.Ε.Υ.Α.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store