Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη (Πέμπτη,5/9/2013)

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 00:00

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.Από την πλευρά της ΕΔΕΥΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ κ. Γ. Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης,ο κ. Κ. Παπαλός,Δήμαρχος Καρδίτσας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ και η κ. Αποστολάκη,Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων και μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ.Επίσης,συμμετείχαν και οι βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Μ. Ταμήλος,πρώην Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και Κ. Βιρβιδάκης,πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥΑ και ο Π. Δραγκόλας,Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ.

Η συνάντηση η οποία αξιολογήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ ως ιδιαιτέρως εποικοδομητική, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απογραφή του προσωπικού των Δ.Ε.Υ.Α. κι έδωσε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους της ΕΔΕΥΑ να ενημερώσουν πλήρως τον Υπουργό για το θεσμικό πλαίσιο, τη φύση,το έργο και τον ρόλο των Δ.Ε.Υ.Α.Στην κορυφή των ζητημάτων που ετέθησαν από τον Πρόεδρο και τους εκπροσώπους της ΕΔΕΥΑ ήταν το θέμα των ελλείψεων του προσωπικού στις Δ.Ε.Υ.Α. και η ανάγκη να αντιμετωπισθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό.
Επίσης,τέθηκαν υπόψη του Υπουργού το θέμα των προμηθειών των Δ.Ε.Υ.Α.,το ανθυγιεινό επίδομα,οι υπερωρίες και η γραφειοκρατία ως προς τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου,αλλά και γενικότερα.

Όσον αφορά στο θέμα της απογραφής συμφωνήθηκε να συμπληρωθεί φόρμα από τις Δ.Ε.Υ.Α. την οποία θα στείλει η ΕΔΕΥΑ και θα περιλαμβάνει τον αριθμό των εργαζομένων/Δ.Ε.Υ.Α. (χωρίς ονόματα),τις ειδικότητες,τις ανάγκες σε προσωπικό κάθε Δ.Ε.Υ.Α. και την εργασιακή σχέση,καθώς και στοιχεία για την τιμολογιακή πολιτική και το κόστος ενέργειας.

Επομένως,οι Δ.Ε.Υ.Α. δεν θα στείλουν τη φόρμα της απογραφής σύμφωνα με το υπαριθμ.πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.81/62/οικ. 19639/12/7/2013 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,αλλά θα πραγματοποιηθεί μία εσωτερική απογραφή από την οποία θα αναδειχθεί η σημερινή πραγματικότητα ότι δηλ. οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι υποστελεχωμένες.Τα στοιχεία,αφού συγκεντρωθούν από την ΕΔΕΥΑ θα σταλούν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για ενημέρωσή του.Από τα στοιχεία θα προκύψουν και τα κενά σε προσωπικό ώστε να στηριχθεί το αίτημα της ΕΔΕΥΑ για προσλήψεις στις Δ.Ε.Υ.Α.

Τέλος, στο Υπουργείο η ΕΔΕΥΑ θα στείλει και έγγραφο για το ανθυγιεινό επίδομα και την επιφυλακή.