ΔΕΥΑΙ - Άρης Μπαρτζώκας (πρόεδρος): «Είμαστε σε τροχιά αναδιοργάνωσης & νοικοκυρέματος»

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 11:20

Σε τροχιά αναδιοργάνωσης και νοικοκυρέματος βρίσκεται η ΔΕΥΑΙ ενώ παράλληλα δρομολογεί μεγάλα και σημαντικά έργα. Όλα αυτά παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη που έδωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας και ο Αντιπρόεδρος Στέφανος Μάντζιος. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στις σημαντικότερες παρεμβάσεις.

Σε αυτές περιλαμβάνονται:

-Ακύρωση του οικονομικά ασύμφορου διαγωνισμού για την απομάκρυνση της αποθηκευμένης λυματολάσπης. – Προκήρυξη νέου διαγωνισμού τόσο για την αποθηκευμένη όσο και για την παραγόμενη λυματολάσπη για 1,5 χρόνο με οικονομικό όφελος 600.000 ευρώ.

-Επίλυση (ή δρομολόγηση επίλυσης) προβλημάτων ύδρευσης σε Μανωλιάσα, Δρίσκο, Κυπαρίσσια, Μέλανδρα, Νέα Ζωή, Αγία Μαρίνα.

-Τα έργα για την επέκταση του αποχετευτικού περιμετρικά της πόλης (Καρδαμίτσια, Νέα Ζωή, Κάτω Μάρμαρα, Νεοχωρόπουλο, Δροσιά, Πεντέλη κλπ.) προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

-Αποστολή του φακέλου της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ

Η ΔΕΥΑΙ έχει καταθέσει αίτημα για προσλήψεις 29 ατόμων στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ, ενώ έχει προχωρήσει στην πρόσληψη καταμετρητών με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη περιοχών όπου είχε διαπιστωθεί ότι δεν γινόταν καμία καταμέτρηση και υδραυλικών με οκτάμηνες συμβάσεις. Ενημερώνει την κοινή γνώμη για κάθε πρόβλημα και για τις διακοπές νερού ενώ προχώρησε στη συγκρότηση Δευτεροβάθμιας Επιτροπής που εξετάζει τα αιτήματα των πολιτών. Προχώρησε στην εκκαθάριση μητρώου πελατών, στη βεβαίωση ληξιπρόθεσμων οφειλών ενοικιαστών που έχουν αποχωρήσει. Ενώ έχει δώσει παράταση για σύνδεση με το αποχετευτικό με έκπτωση 40%. Επίσης, αυξήθηκαν οι δόσεις των διακανονισμών ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους οικονομικά αδύνατους πολίτες από 36 σε 72. Στις αρχές της νέας χρονιάς ξεκινά η μεταφορά του συνόλου των δικτύων στην επιχείρηση ενώ για την αναπροσαρμογή στα τιμολόγια ο κ. Μπαρτζώκας είπε πως σε έναν περίπου χρόνο και μετά από οικονομικοτεχνική μελέτη η επιχείρηση θα είναι σε θέση να κάνει ανακοινώσεις.

 

ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η επιχείρηση θα υποβάλλει προς ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος βιολογικού, το αποχετευτικό της Αγίας Μαρίνας, την ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού αντλιοστασίου της Κρύας, όπως και την εκπόνηση μελέτης για ανέγερση νέου, οικολογικού κτιρίου. Ο κ. Μπαρτζώκας σημείωσε ότι ξεμπλόκαρε το πρόγραμμα μέσω του οποίου θα γίνει πιλοτική τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδρόμετρων στην περιοχή του Κάστρου.

 

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, ακολουθούν:

 

-Ο διαγωνισμός για τον καθαρισμό όλων των δεξαμενών του λεκανοπεδίου.

 

-Ο διαγωνισμός για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων.

 

-Ο διαγωνισμός για τα ταχυδρομικά έξοδα.

 

-Ο διαγωνισμός για την προμήθεια 50 νέων πυροσβεστικών κρουνών.

 

-Η αγορά Ηλεκτροκινητήρων και Αντλιών Ανακυκλοφορίας για την «ανακούφιση» του Βιολογικού.

 

-Η προμήθεια λαμπτήρων UV για τον καθαρισμό του ύδατος.

 

-Η δημιουργία νέας ιστοσελίδας από μηδενική βάση.

 

Να σημειωθεί επίσης ότι η ΔΕΥΑΙ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store