Δ. Πρωτονοτάριος - Πρόεδρος ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων: «Το πόσιμο νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός- Μη σπαταλάτε άσκοπα»

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 14:06

«Η διαχείριση του νερού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτούν πλήρη και άμεση ενημέρωση και αρμονική συνεργασία», αναφέρει ο Δημήτρης Πρωτονοτάριος, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κάνοντας μια «περιγραφή» της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή και προτείνοντας λύσεις που βασίζονται σε κανόνες συμπεριφοράς και συνεργασίας.

Γιατί είναι δύσκολο το φετινό καλοκαίρι;

«Η φετινή χρονιά είναι από τις δυσκολότερες όσον αφορά τα διαθέσιμα αποθέματα και τις ανάγκες σε νερό. Συγκεκριμένα στην παρατεταμένη ξηρασία των χειμερινών μηνών προστέθηκαν οι συνεχείς υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 35ο C) από τις αρχές Ιουνίου, που εξελίχθηκαν στον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή;

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες, με τις συνεχείς προσπάθειες του προσωπικού της, η ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ έχει εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες πόσιμου νερού για την εξυπηρέτηση όλων των καταναλωτών, με την προϋπόθεση ότι αυτό χρησιμοποιείται για ανάγκες ύδρευσης. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα -εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών- παρατηρούνται εκτεταμένα φαινόμενα αλόγιστης χρήσης και σπατάλης του νερού με αποτέλεσμα τις συχνές και παρατεταμένες διακοπές σε πολλές περιοχές στα υψηλά σημεία του δικτύου. Οι διακοπές οφείλονται στην αλόγιστη και συνεχή χρήση νερού ορισμένων καταναλωτών στις περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς συμβαίνουν ενώ υπάρχουν αποθέματα νερού στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ.

Το μήνυμά προς τους πολίτες

«Σας καλούμε να συμβάλετε στον αγώνα της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ώστε όλοι οι πολίτες χωρίς διακρίσεις να τροφοδοτούνται με δίκαιο τρόπο με πόσιμο νερό. Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο σ’ αυτές τις δυσχερείς συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτη η πιστή τήρηση του Κανονισμού Ύδρευσης με βάση τον οποίο το νερό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανάγκες ύδρευσης. Δεν επιτρέπεται και τιμωρείται με διακοπή της παροχής και πρόστιμο οποιαδήποτε άλλη χρήση, όπως: Άρδευση πρασίνου, γκαζόν, δέντρων, οπωροκηπευτικών κ.λπ., Πλύσιμο αυλών, δρόμων, πεζοδρομίων, αυτοκινήτων κ.λπ., εξυπηρέτηση πισίνας κ.α. Για την τήρηση των παραπάνω μέτρων οικονομίας θα διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι από τη ΔΕΥΑ και σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων θα διακόπτεται η παροχή χωρίς άλλη ειδοποίηση, και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Η άμεση εξασφάλιση δικαιοσύνης στην παροχή του νερού για όλους αποτελεί για τη ΔΕΥΑ μονόδρομο».

«Το πόσιμο νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός»

«Πιστεύουμε ότι η διαχείριση του νερού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτούν πλήρη και άμεση ενημέρωση και αρμονική συνεργασία ΔΕΥΑ-καταναλωτών.
Το πόσιμο νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δεν ανήκει ούτε στη ΔΕΥΑ και τον Δήμο που το παρέχουν, ούτε στον καταναλωτή επειδή το πληρώνει. Είναι φυσικό αγαθό που ανήκει εξίσου σε όλους τους σημερινούς και τους μελλοντικούς κατοίκους αυτού του τόπου. Γι αυτό ο δραστικός περιορισμός της σπατάλης πρέπει να είναι κοινός στόχος όλων μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα σταθείτε ενεργοί συμπαραστάτες στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, ώστε όλοι να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, με δίκαιο τρόπο χωρίς διακρίσεις»

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store