ΔΕΥΑ Μυκόνου: Χρηματοδότηση έργου για τη διαχείριση και βελτίωση των υποδομών ύδρευσης

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 16:52

Ο Δήμος Μυκόνου ανακοινώνει, την επιτυχή ένταξη του έργου με τίτλο «Διαχείριση και βελτίωση των υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ Μυκόνου» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών, κατόπιν ολοκληρωμένης αίτησης χρηματοδότησης που είχε κατατεθεί από τη ΔΕΥΑ Μυκόνου τον Αύγουστο του 2020 και μετά από σχετική σημερινή απόφαση του Υπουργού κ. Πέτσα,  εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 6.697.000 ευρώ.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση και βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών ύδρευσης της Μυκόνου και περιλαμβάνει τρία (3) κύρια υποέργα.

Το πρώτο υποέργο αφορά την αντικατάσταση τμήματος του υφιστάμενου καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα Μαραθίου προς το διυλιστήριο Αγίας Σοφίας της ΔΕΥΑ Μυκόνου, με όδευση εντός της κοίτης χειμάρρου. Το συνολικό μήκος του υφιστάμενου αγωγού από το αντλιοστάσιο του φράγματος Μαραθίου μέχρι το διυλιστήριο Αγίας Σοφίας ΔΕΥΑ Μυκόνου είναι περίπου 3.700m. Το προβληματικό τμήμα που θα αντικατασταθεί σε νέα όδευση επί αμαξιτού δημόσιου δρόμου είναι 1.890m.

Το δεύτερο Υποέργο αφορά τη μεταφορά νερού από τη Μονάδα Αφαλάτωσης Κόρφου, με δυναμικότητα ημερήσιας παροχής 10.000 m3 /ημέρα, προς τις κεντρικές δεξαμενές της ΔΕΥA Μυκόνου.

Οι κυριότερες εργασίες που προβλέπεται να υλοποιηθούν είναι οι εξής:

Κατασκευή νέου αντλιοστασίου ύδρευσης πλησίον της Μονάδας Αφαλάτωσης Κόρφου. Το αντλιοστάσιο θα είναι προκατασκευασμένο και θα εγκατασταθεί εντός container.

Κατασκευή νέου δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού με σωλήνες πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας HDPE 3ης γενιάς διαμέτρου Φ355, συνολικού μήκους περίπου 3.380m.

Ονομαστικές πιέσεις του αγωγού κατά τμήματα PN25/PN20/PN16.

Εγκατάσταση συσκευών ελέγχου και ασφαλείας του δικτύου (αερεξαγωγοί και δικλείδες εκκένωσης, διάταξη PRV μείωσης και διατήρησης πίεσης ανάντι των κεντρικών δεξαμενών της ΔΕΥΑ Μυκόνου).

Το τρίτο Υποέργο αφορά την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού τηλεμετρίας και εξοπλισμού μέτρησης και τηλεδιαχείρισης της ποσότητας και της ποιότητας του παρεχόμενου νερού, εγκατάσταση μετρητών κατανάλωσης στην περιοχή ενδιαφέροντος και της ένταξής τους σε σύστημα αυτόματης καταμέτρησης τους.

Ειδικότερα, προβλέπεται:

Η δημιουργία Σταθμών Μέτρησης Παροχής Πίεσης (Σ.Μ.Π.Π.) σε σημεία ιδιαίτερου υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας.

Η δημιουργία Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Κατανάλωσης (Τ.Σ.Ε.Κ.) όπου παρατηρούνται φαινόμενα υποεγγραφής των υφιστάμενων υδρομετρητών και δημιουργίας πλασματικής ζήτησης.

Η εγκατάσταση Σταθερού δικτύου – Fixed Network AMR σε όλο το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

Η προμήθεια Φορητών Σταθμών Ελέγχου (Φ.Σ.Ε.).

Η προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικών επέκτασης του Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.).

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store