Δελτίο Τύπου για την Συνέντευξη Τύπου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 15:17

H Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που έχει 123 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) μέλη σε όλη την Ελλάδα (πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης) που παρέχουν καθαρό νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης στον μισό πληθυσμό της χώρας, διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου.

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος) την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 12.30.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης και ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων θα αναφερθούν στον νόμο που πρόσφατα ψηφίσθηκε από τη Βουλή με τον οποίο οι πάροχοι ύδατος μεταξύ των οποίων και οι Δ.Ε.Υ.Α. υπήχθησαν στον έλεγχο, την ρύθμιση και την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργεια (ΡΑΕ) η οποία μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Ε.Α.Υ.) και διευρύνει το αντικείμενό της στα ύδατα και τα απόβλητα.

Ο Πρόεδρος και ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα αναφερθούν επίσης, στα σοβαρότατα προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. και κυρίως στο ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. που δεν είναι διαχειρίσιμο, καθώς και στην υποστελέχωση που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία των Δ.Ε.Υ.Α.

Στην συνέντευξη Τύπου ενδεχομένως να πάρει μέρος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store