ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 15:32

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνάντηση του Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γ. Μαρινάκη, Δημάρχου Ρεθύμνης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι Όλγα Κοτσελίδου, Γενική Δ/ντρια της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., και Λευτέρης Σφυρής, στέλεχος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και υπεύθυνος του Πληροφοριακού της Συστήματος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση χρηματοδότησης της πρότασης της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για ψηφιακό μετασχηματισμό των Δ.Ε.Υ.Α. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δ.Ε.Υ.Α. θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση μιας σειράς από σημαντικά ζητήματα όπως η γραφειοκρατία, το λειτουργικό κόστος και η εισπραξιμότητα, αλλά και στη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δ.Ε.Υ.Α. σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές, θα βελτιώσει το οικολογικό αποτύπωμα των Δ.Ε.Υ.Α., αλλά απαιτεί τη διάθεση σημαντικών πόρων. Ο στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. είναι η δημιουργία σύγχρονων, αποδοτικών, «έξυπνων» και πιο «πράσινων» επιχειρήσεων.

Ο κ. Παπαστεργίου δεσμεύθηκε ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. είτε μέσω τους ΕΣΠΑ είτε μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store