Σωτήρης Μήτσης-Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Σημαντικό έργο για τηλεέλεγχο του Δικτύου Ύδρευσης

Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 14:46

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε ότι ότι εντάχθηκε στον ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 1 «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το έργο «Τηλεέλεγχος-Τηλεχειρισμός Δικτύου Ύδρευσης & Προμήθεια Ψηφιακών Υδρομέτρων Δ.Ε.Υ.Α Ηγουμενίτσας (ΔΕ Ηγουμενίτσας & Συβότων)» συνολικού προϋπολογισμού 1.508.819,00€. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Μήτσης, μας πληροφορεί για αυτή τη σημαντική εξέλιξη.

-Τι αφορά το έργο;

«Το έργο αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου συστήματος ποσοτικής και ποιοτικής διαχείρισης και ελέγχου των υδάτινων πόρων σε όλα τα δίκτυα του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας και παράλληλα την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση στις περιοχές Ηγουμενίτσας, Νέας Σελεύκειας, Λαδοχωρίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Πέρδικας, Συβότων και Πλαταριάς. Η επέκταση του υφιστάμενου συστήματος θα παρέχει στην Υπηρεσία τη δυνατότητα να βελτιώσει τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και να επεκτείνει τα οφέλη στο σύνολο του Δήμου».

-Τι έργα προβλέπει;

«Η προτεινόμενη πράξη στη ΔΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ & ΔΕ ΣΥΒΟΤΩΝ προβλέπει την:

Προμήθεια και εγκατάσταση πρόσθετων λογισμικών και εφαρμογών που αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ) με σκοπό την ενσωμάτωση των δεδομένων των ψηφιακών υδρομετρητών, των καταγραφικών θορύβου και των νέων σταθμών στην υφιστάμενη βάση. (ΔΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ)

Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία σταθερού δικτύου επικοινωνίας (ΣΔΕ), αποτελούμενο από ασύρματους αναμεταδότες και συγκεντρωτές δεδομένων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε κατάλληλες θέσεις για την αναμετάδοση και συγκέντρωση δεδομένων από τους ψηφιακούς υδρομετρητές. (ΔΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ & ΔΕ ΣΥΒΟΤΩΝ)

Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία 8 τοπικών σταθμών ελέγχου (ΤΣΕ) σε δεξαμενές, γεωτρήσεις και αντιλιοστάσια του δικτύου ύδρευσης, με χρήση προγραμματιζόμενων λογικών ελεγκτών, συστήματος μέτρησης ποιοτικών χαρακτηριστικών, λοιπά μετρητικά όργανα και εξοπλισμό. (ΔΕ ΣΥΒΟΤΩΝ)

Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 1.280 Ψηφιακών Υδρομετρητών με ενσωματωμένη τηλεμετρική διάταξη επικοινωνίας και υδραυλικό εξοπλισμό σύνδεσης, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε υφιστάμενες υδατοπαροχές. (ΔΕ ΣΥΒΟΤΩΝ)»

-Ποιος είναι ο στόχος;

«Με στόχο την ολιστική διαχείριση του συνολικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, εξασφαλίζοντας αδιάκοπη τροφοδοσία με ικανές ποσότητες ποιοτικού ύδατος που θα ανταποκρίνονται στα αιτούμενα επίπεδα κατανάλωσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση λειτουργικών δαπανών, η Δ.Ε.Υ.Α.Η. διεκδικεί χρηματοδοτικά εργαλεία και αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που της προσφέρεται από τις νέες τεχνολογίες, προχωρώντας σταδιακά στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και έξυπνων υδρομέτρων σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μόνο της ολοκληρωμένης παρέμβασης ποιότητας που διενεργεί η Δ.Ε.Υ.Α.Η. προς τον εκσυγχρονισμό υποδομών και λειτουργικής ικανότητας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα αειφορική διαχείριση και βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Ηγουμενίτσας».

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store