Χρήστος Μπλουγούρας-Πρόεδρος ΔΕΥΑΤ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι απαλλαγής ή μείωσης ποσών σε λογαριασμούς

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 11:15

Δύο νέες κατηγορίες τρικαλινών καταναλωτών συμπεριλαμβάνει η ΔΕΥΑΤ στα μέτρα ελάφρυνσης, συνεπεία των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023. Με εισήγηση του προέδρου του ΔΣ Χρήστου Μπλουγούρα και ομόφωνη απόφαση, το συμβούλιο ενέκρινε απαλλαγή ή μείωση τελών, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σε κατοίκους ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε πόλη και χωριά.

Συγκεκριμένα

Απαλλάσσονται από τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης για το δίμηνο Σεπτέμβριος –Οκτώβριος 2023, «κάτοικοι ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημίες οφειλόμενες σε πλημμύρα προκληθείσα από το καιρικό φαινόμενο DANIEL».

Θα πρέπει να προσκομίζουν προς απόδειξη σχετικά δικαιολογητικά, τα οποία ενδεικτικά είναι: «έγγραφο – βεβαίωση από το οποίο να προκύπτει ότι τυγχάνουν δικαιούχοι και είναι αποζημιωθέντες από τον κρατικό φορέα ή/και βεβαίωση πλημμύρας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή/και έγγραφο αυτοψίας των αρμόδιων Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ή/και βεβαίωση αρμόδιας υπηρεσίας που βεβαιώνει ότι είναι πλημμυροπαθείς»).

Μειώνεται κατά 1/3 το ποσό που αναγράφεται στον λογαριασμό, ο οποίος περιλαμβάνει την κατανάλωση του β΄ εξαμήνου του 2023. Η μείωση γίνεται «στους κατοίκους ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων των Δ.Ε. του Δήμου Τρικκαίων που υπέστησαν ζημίες οφειλόμενες σε πλημμύρα προκληθείσα από το καιρικό φαινόμενο DANIEL», για τους οποίους «εκδίδονται και αποστέλλονται εξαμηνιαίοι λογαριασμοί ύδρευσης – αποχέτευσης». Προϋπόθεση είναι να προσκομίζουν προς απόδειξη σχετικά δικαιολογητικά, τα οποία ενδεικτικά είναι «έγγραφο – βεβαίωση από το οποίο να προκύπτει ότι τυγχάνουν δικαιούχοι και είναι αποζημιωθέντες από τον κρατικό φορέα ή/και βεβαίωση πλημμύρας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή/και έγγραφο αυτοψίας των αρμόδιων Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ή/και βεβαίωση αρμόδιας υπηρεσίας που βεβαιώνει ότι είναι πλημμυποπαθείς)».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Μπλουγούρας τόνισε ότι «και αυτή η συμπληρωματική απόφαση αφορά συμπολίτες που συμπεριλαμβάνονται στους πληγέντες. Η δημοτική επιχείρηση επιδεικνύει τα κοινωνικά της ανακλαστικά για τους κατοίκους και επιχειρηματίες στα Τρίκαλα και στα χωριά μας».

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store