ΔΕΥΑ Σερρών: Υπογράφηκε η σύμβαση για την αντικατάσταση παλαιών υδρομέτρων

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 09:03

Υπογράφηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑ Σερρών από τον Πρόεδρο της επιχείρησης Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την αντικατάσταση παλαιών υδρομέτρων με νέα τύπου AMR (έξυπνα υδρόμετρα).

Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και είναι προϋπολογισμού 16.417.000,00 € και αφορά περίπου 47.100 υδρόμετρα σε όλο τον δήμο Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης που ήταν παρών, δήλωσε πως «το έργο αυτό είναι μοναδικό καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρξει αντικατάσταση όλων των συμβατικών υδρομέτρων. Με την χρήση της νέας τεχνολογίας θα παρασχεθούν μια σειρά διευκολύνσεων και υπηρεσιών στους πολίτες αλλά και στην ΔΕΥΑΣ. Δίνουμε στους δημότες τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της σύνδεσής τους και να προσαρμόζουν την κατανάλωσή τους στις πραγματικές τους ανάγκες, βασιζόμενοι σε ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης.

Τέλος, ο Δήμαρχος συνεχάρη την Διοίκηση, τον Γενικό Διευθυντή Νίκο Σαφαρίκα, καθώς και το προσωπικό της επιχείρησης όχι μόνο για αυτό το έργο, αλλά συνολικά για αυτά που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής και ξεπερνούν οι εντάξεις τα 65 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος σημείωσε πως «οι δυο κύριες δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής από το ξεκίνημα της θητείας, ήταν η μείωση της τιμής του νερού και η τοποθέτηση των ¨έξυπνών¨ υδρομέτρων. Και τα δυο πραγματοποιήθηκαν.

Όσο αφορά την σύμβαση που υπογράφεται σήμερα, τα υδρόμετρα θα καλύψουν όλο τον δήμο και είναι περίπου 47.000. Ακόμη, θα κατασκευαστούν 18.000 φρεάτια για τις μονοκατοικίες που σημαίνει πως τα υδρόμετρα θα μεταφερθούν εκτός των αυλών των σπιτιών και θα περιοριστεί δραστικά το φαινόμενο των νεροκλοπών».

Πάνω στα νέας τεχνολογίας υδρόμετρα, συνέχισε ο κ. Χαλκιόπουλος, θα μπορούν να «κουμπώσουν» μια σειρά από εφαρμογές της «έξυπνης πόλης», όπως η διαχείριση απορριμμάτων, το ηλεκτρονικό παρκάρισμα κ.α ενώ το προσωπικό που απασχολείται τώρα για τις μετρήσεις θα απασχοληθούν σε άλλα πόστα, εξοικονομώντας τις αντίστοιχες δαπάνες.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κατέληξε λέγοντας: «Είμαι περήφανος τόσο για το Διοικητικό Συμβούλιο που έτρεξε όλο το πακέτο χρηματοδοτήσεων τα τέσσερα χρόνια της θητείας μας, αλλά και από όλο το προσωπικό της επιχείρησης και τον Γενικό Διευθυντή της Νίκο Σαφαρίκα, που με εργατικότητα και ζήλο υποστήριξαν όλες τις προτάσεις και συνέταξαν τις απαιτούμενες μελέτες για τα έργα».

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ημερίδες, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Δράσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

water quality

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ενημερωθείτε για το νερό που πίνετε

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Εφαρμογή Ποιότητας Νερού

google paly iconapp store